Hoe een Drone te vliegen: Eenvoudige gids

by Neha Tripathi

Je hebt een drone opgepikt, gefeliciteerd! Je hebt de eerste stap gezet in een leuke nieuwe wereld. Een grenzeloze wereld met nieuwe perspectieven en vrijheden die gepaard gaan met losgekoppeld zijn van de zwaartekracht, vrij om door de lucht te reizen op elke gewenste manier. Drones kunnen leuk zijn om als hobby te vliegen, of misschien wil je inspirerende luchtfotografie maken. Hoewel dit in het begin een beetje intimiderend kan zijn, kunt u met een paar eenvoudige stappen de lucht in en uw hoogwerker op een veilige en gecontroleerde manier beheersen. Vandaag bekijken we enkele van de belangrijke stappen en elementen die horen bij het vliegen met een drone.

1. Hoe goed ken je je drone?

Neem voordat u de lucht in gaat een paar minuten de tijd om vertrouwd te raken met uw drone. Leer meer over de bedieningselementen, instellingen en ontdek belangrijke informatie over de batterijprestaties. Het is ook een goed idee om wat onderzoek te doen naar luchtverkeer en drone-regels in uw regio. Bekijk de nieuwste tips, links en instructievideo’s om je creativiteit veilig en verantwoord de vrije loop te laten.

Zelfs als je nog nooit met een drone hebt gevlogen, kun je met wat oefening in korte tijd een meester worden. Veel drones bieden beginnersmodi en simulators waarmee je kunt wennen aan de besturing en op een veilige manier kunt vliegen, zonder je drone of iemand anders in gevaar te brengen. Veel van de drones in de DJI-reeks bieden zowel een simulator die de controller verbindt met je telefoon of tablet als een beginnersmodus die de hoogte en snelheid van de drone beperkt. Deze twee modi bieden beginnende piloten een geweldige kans om hun zelfvertrouwen op te bouwen voordat ze aan een volwaardige vlucht beginnen.

Hoe een Drone te vliegen beginnershandleiding

2. Drone Besturing

Veel drones op de markt gebruiken een standaard controllerlay-out, bestaande uit bedieningssticks en knoppen. Hoewel het uiterlijk van sommige controllers in vorm en grootte kan verschillen, zijn de fundamentele bedieningselementen hetzelfde. Voor de eenvoud zullen we het vandaag hebben over de modi die vaak worden aangetroffen op consumentendrones zoals de Mavic, Phantom en Spark.

Drone Besturing

Door de linkerjoystick omhoog te duwen, vliegt de drone omhoog en als je de joystick omlaag duwt, daalt de drone. Als alternatief kunt u deze joystick naar links en rechts duwen om de drone respectievelijk naar links en rechts te draaien.

De rechter joystick bestuurt de koers of beweging van de drone. Door de rechter joystick omhoog, omlaag, naar links en naar rechts te duwen, beweegt de drone respectievelijk vooruit, achteruit, links en rechts.

Je zult waarschijnlijk ook verschillende knoppen hebben waarmee je de camera kunt bedienen. Met deze bedieningselementen kunt u foto’s maken, video opnemen, de camera kantelen of pannen en krijgt u toegang tot menu’s. Het kan helpen om te leren wat elke knop doet voordat u gaat vliegen.

De lay-out van de dronebesturing is vrij intuïtief en eenvoudig te bedienen. Zorg ervoor dat u onthoudt welke kant van de drone de voorkant is, zodat u kunt onthouden welke kant vooruit en achteruit is. Houd voor extra veiligheid uw drone tijdens het vliegen in de GPS-modus; zodat het zweeft en zijn positie behoudt als de invoer naar de stuurknuppels wordt stopgezet.

3. Waar kun je oefenen met vliegen?

Zodra je de besturing onder de knie hebt en klaar bent om de lucht in te gaan, is de volgende belangrijke stap het bestuderen van je omgeving. Wanneer je op een nieuwe locatie aankomt, neem dan altijd even de tijd om het terrein om je heen te observeren. Dit wordt gedaan zodat je niet voor verrassingen komt te staan ​​als je opstijgt en in de lucht bent. Let op waar gebouwen, bomen en hoogspanningsleidingen zijn, zodat je veilig met je drone kunt vliegen. Controleer altijd waar lokale luchthavens en helihavens zijn; om veiligheidsredenen wil je niet dichtbij ze vliegen. Ontdek de lokale vliegregels en -voorschriften om u te helpen met een gerust hart te vliegen.

Let voor elke vlucht op het terrein en bereid je voor op verschillende weersomstandigheden; wind, regen en temperatuur kunnen de vliegprestaties aanzienlijk beïnvloeden. Het is een goed plan om uw vlucht uit te stellen als het erop lijkt dat er regen op komst is. Het regenwater kan niet alleen elektronische apparatuur aantasten, maar het kan ook het zicht en de transmissiesignalen belemmeren. Net zoals regen, wind en temperatuur ook van invloed kunnen zijn op uw vlucht, inclusief de hoeveelheid batterijtijd waarmee u moet werken. Houd altijd het batterijniveau van je drone in de gaten, zodat je genoeg tijd hebt om terug te keren en te landen.

Waar kun je oefenen met vliegen

4. Checklist vóór de vlucht

1. Controleer de fysieke staat van de drone. Let op tekenen van slijtage of scheuren in de propellers;

2. Controleer de regels en voorschriften voor het gebied waarin u wilt vliegen;
Controleer of uw batterijen zijn opgeladen en voldoende vermogen hebben om te vliegen;

3. Controleer of je controller en drone goed zijn aangesloten;

4. Let op de weersomstandigheden;

5. Controleer of de directe omgeving van uw drone vrij is om op te stijgen en te landen;

6. Controleer uw camera-instellingen. In staat zijn om te zien wat uw drone ziet, zorgt voor een veiligere vlucht;

7. Zorg ervoor dat er een geheugenkaart in je drone zit als je van plan bent foto’s of video te maken;

8. Kondig aan iedereen in de buurt van de drone aan dat u op het punt staat op te stijgen;

9. Bewaak de drone-instellingen terwijl je vliegt.

Als je eenmaal vertrouwd bent met de bedieningselementen en hoe je drone werkt, onthoud dan dat oefening kunst baart! Je kunt eropuit gaan, plezier hebben en creatief zijn. Er wacht een hele nieuwe wereld op je.

5. Opstijgen en landen

Opstijgen en landen

Het meest cruciale punt van het vliegen met een drone is opstijgen en landen. Zorg ervoor dat er een open gebied is waar je de drone op een gecontroleerde manier kunt besturen. Kies een gebied uit dat vrij is van bomen, hoogspanningsleidingen en alles wat uw terrein kan belemmeren.

Volg bij het opstijgen de onderstaande veiligheidschecklist om ervoor te zorgen dat uw drone in optimale vliegconditie is. Observeer uw omgeving en meld aan anderen dat u van plan bent op te stijgen.

Zet de drone aan, terwijl je de batterijniveaus en drone-instellingen in de gaten houdt. Nadat je je drone-instellingen hebt bevestigd, verhoog je het gaspedaal zodat je drone een paar voet van de grond komt. Beweeg je drone dicht bij het opstijggebied terwijl je de instellingen blijft controleren en de drone-prestaties in de gaten houdt. Als er een probleem is, wil je er zeker van zijn dat je de drone snel kunt landen. Als de drone correct werkt en de omstandigheden correct zijn, begin dan met het verhogen van de hoogte van de drone.

Let altijd op het batterijniveau van uw drone. Geef jezelf extra tijd om de drone terug te brengen naar de landingsplaats. Als er tijdens de vlucht onvoorziene situaties of omstandigheden veranderen, wil je niet in de lucht zitten met een batterij die snel leeg raakt.

Wanneer je klaar bent om je drone te landen, meld je aan iedereen in de buurt van het landingsgebied dat de drone terugkomt. Breng de drone naar het landingsgebied terwijl je de snelheid verlaagt. Langzaam en zacht is de naam van het spel als het gaat om veilige landingen. Laat de drone landen en zorg ervoor dat de propellers niet meer bewegen. Wanneer de drone veilig op de grond staat en de motoren zijn gestopt, zet u de drone uit, schakelt u de batterijvoeding uit voordat u de drone verplaatst of de propellers verwijdert.

7. Veiligheidstips

Onderzoek de regelgeving en wetten voor drones in uw omgeving. Registreer indien nodig uw drone bij uw lokale luchtvaartkantoor (FAA in de Verenigde Staten). Klik hier voor meer informatie over drone-regelgeving en actuele veiligheidsrichtlijnen;

1. Vlieg met een duidelijke zichtlijn;

2. Probeer het zendbereik van uw drone niet te overschrijden;

3. Houd de weersomstandigheden in de gaten;

4. Vlieg in voldoende lichtomstandigheden;

5. Vervang beschadigde propellers onmiddellijk;

6. Laat een andere persoon je helpen als spotter. Een extra paar ogen kan ongelooflijk nuttig zijn;

Wees respectvol; wees je bewust van al je omgeving wanneer je vliegt.
Met een beetje planning en voorbereiding kan het vliegen met een drone veilig worden gedaan. Naarmate u meer vertrouwd raakt met uw drone, wordt vliegen natuurlijker. Je drone zal je creatieve projecten inspireren en je nieuwe perspectieven en onbeperkte mogelijkheden geven.

Mijn naam is Neha Tripathi. Ik ben een 26-jarige blogger, die graag schrijft over films, games en consumentenelektronica. Met meer dan 8 jaar ervaring als inkoper en verkoper van producten waar een stekker aan vastzit of een batterij ingaat, heb ik de kennis in huis om gebruikers te adviseren, maar vooral te enthousiasmeren over de producten die in de markt verkrijgbaar zijn.